Ανακύκλωση

από τη μαθήτρια Θέκλα Μπάρδη, Α3’ Λ


Στις μέρες μας όλο και περισσότεροι άνθρωποι επιδιώκουν να καταστήσουν την ανακύκλωση αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς τους. Η ανακύκλωση προσφέρει σε όλους ένα καθαρό, όμορφο και υγιές περιβάλλον. Μπορεί οι άνθρωποι να έχουν ευαισθητοποιηθεί στον τομέα της ανακύκλωσης καθώς η προτροπή για ενασχόληση με αυτή επιχειρείται έντομα από τους φορείς κοινωνικοποίησης, την οικογένεια, το σχολείο, τα ΜΜΕ και την πολίτευα,  ωστόσο πολλοί είναι εκείνοι που αμελούν  τον τρόπο για να  ασχοληθούν σωστά και αποτελεσματικά με αυτήν.Ας θυμηθούμε τα εξής: Τα αντικείμενα που ανακυκλώνονται στο μπλε κάδο είναι συσκευασίες από αλουμίνιο, όπως αναψυκτικά και μπύρες, συσκευασίες από πλαστικό όπως μπουκάλια, συσκευασίες γιαουρτιού, απορρυπαντικά, οδοντόκρεμες,  πλαστικές σακούλες, γυάλινα μπουκάλια και χαρτόκουτα.


Ποια είναι τα βήματα για τη  σωστή ανακύκλωση;

Χωρίζουμε τα ανακυκλώσιμα από τα μη ανακυκλώσιμα.Καθαρίζουμε τις ανακυκλώσιμες συσκευασίες από τα υπολείμματα.Δεν τοποθετούμε τα ανακυκλώσιμα προϊόντα με σακούλες στο κάδο αλλά, χωρίς αυτές.Δεν πετάμε μη ανακυκλώσιμα υλικά στους μπλε κάδους.

Είναι αναγκαίο να αναπτύξουμε όλοι, μικροί και μεγάλοι, οικολογική συνείδηση και να ανακυκλώνουμε προς όφελος όχι μόνο της καθημερινής μας ζωής αλλά και για τη σωτηρία του πλανήτη μας. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν, όλοι μαζί Ανακύκλωση και ο κόσμος μας θα γίνει καλύτερος!!

Υπεύθυνη Καθηγήτρια: Σπυριδούλα Χαδιάρη, Φιλόλογος Λυκείου

 

Αρχισυντάκτης: Παντελής Κάβουρας

 

Συντακτική Επιτροπή: Αριάννα Μαραγκού-Δυοβουνιώτου, Παναγιώτης Γεωργίου, Κυριακή Τσιντικίδου 

Μαθητική Εφημερίδα, © 2020, Εκπαιδευτήρια Δούκα