Ανακύκλωση

από τη μαθήτρια Θέκλα Μπάρδη, Α3’ Λ


Στις μέρες μας όλο και περισσότεροι άνθρωποι επιδιώκουν να καταστήσουν την ανακύκλωση αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς τους. Η ανακύκλωση προσφέρει σε όλους ένα καθαρό, όμορφο και υγιές περιβάλλον. Μπορεί οι άνθρωποι να έχουν ευαισθητοποιηθεί στον τομέα της ανακύκλωσης καθώς η προτροπή για ενασχόληση με αυτή επιχειρείται έντομα από τους φορείς κοινωνικοποίησης, την οικογένεια, το σχολείο, τα ΜΜΕ και την πολίτευα,  ωστόσο πολλοί είναι εκείνοι που αμελούν  τον τρόπο για να  ασχοληθούν σωστά και αποτελεσματικά με αυτήν.Ας θυμηθούμε τα εξής: Τα αντικείμενα που ανακυκλώνονται στο μπλε κάδο είναι συσκευασίες από αλουμίνιο, όπως αναψυκτικά και μπύρες, συσκευασίες από πλαστικό όπως μπουκάλια, συσκευασίες γιαουρτιού, απορρυπαντικά, οδοντόκρεμες,  πλαστικές σακούλες, γυάλινα μπουκάλια και χαρτόκουτα.


Ποια είναι τα βήματα για τη  σωστή ανακύκλωση;

Χωρίζουμε τα ανακυκλώσιμα από τα μη ανακυκλώσιμα.Καθαρίζουμε τις ανακυκλώσιμες συσκευασίες από τα υπολείμματα.Δεν τοποθετούμε τα ανακυκλώσιμα προϊόντα με σακούλες στο κάδο αλλά, χωρίς αυτές.Δεν πετάμε μη ανακυκλώσιμα υλικά στους μπλε κάδους.

Είναι αναγκαίο να αναπτύξουμε όλοι, μικροί και μεγάλοι, οικολογική συνείδηση και να ανακυκλώνουμε προς όφελος όχι μόνο της καθημερινής μας ζωής αλλά και για τη σωτηρία του πλανήτη μας. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν, όλοι μαζί Ανακύκλωση και ο κόσμος μας θα γίνει καλύτερος!!

Αρχισυντάκτες: Κάβουρας Παντελής (για Α'Λυκείου), Γεωργίου Μαριάννα, Σοφία Βάγια (για Β' Λυκείου)  

 

Συντακτική επιτροπή: Μαραγκού Δυοβουνιώτου Αριστέα-Ιωάννα, Γεωργίου Παναγιώτης, Κογκαλίδης Άγγελος, Μπαμπίχα-Νίνου Ηλέκτρα, Λαγουδάκη Μαριλένα.

 

Υπ.καθηγήτρια: Σπυριδούλα Χαδιάρη

Μαθητική Εφημερίδα, © 2016-18, Εκπαιδευτήρια Δούκα, Powered by Βασίλης Οικονόμου