• shadiari

2021 ευχές από τους μαθητές και τις μαθήτριες του Β1’ Λ!


Καλλιτεχνική δημιουργία της μαθήτριας Αγγελίνας Ντάτση, Β3' ΛΌταν οι μαθητές και οι μαθήτριές μας «αυθόρμητα» και «ελεύθερα» εκφράζουν τις σκέψεις τους για τη χρονιά που έφυγε και προσμένουν αυτή που έρχεται..


Υπεύθυνη καθηγήτρια Σπ. Χαδιάρη, φιλόλογος.
Καθετί που συμβαίνει… συμβαίνει για κάποιο λόγο.

Οι δύσκολες στιγμές, δίνουν αξία στις όμορφες!

Μέσα από τις δυσκολίες μαθαίνουμε να εκτιμάμε τους ανθρώπους που μας αγαπούν και να μη θεωρούμε δεδομένο τίποτα και κανέναν..

Νέος Χρόνος, Νέες Ευκαιρίες.. Κάντε την κάθε μέρα να αξίζει και..

Μην ξεχνάτε.. η κάθε νύχτα φέρνει πάντα το φως!!


Αριάννα Μαραγκού- Δυοβουνιώτου


Φέτος ο κόσμος άλλαξε. Τίποτα δεν είναι πια ίδιο. Η πανδημία δεν τέλειωσε. Εγώ δεν είμαι στο σχολείο αλλά ούτε και με την οικογένειά μου. Ποτέ δεν θα είναι τα πράγματα ίδια. Ο παππούς μου πέθανε έχοντας να με δει σχεδόν μισό χρόνο. Κάποιες στιγμές δεν αναπληρώνονται. Η ζωή όμως, κυλάει και δεν σταματάει μπροστά σε τίποτα. Σε λίγο ξεκινά η νέα χρονιά θα ήθελα όταν τελειώσει να χαράξει αναμνήσεις…


Παντελής Κάβουρας
Η ΕΛΠΙΔΑ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΠΑΝΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ


Η χρονιά αυτή ήταν δύσκολη από κάθε άποψη ( πανδημία, διάβασμα..). Ο κόσμος μέσαμου είναι μπερδεμένος. Νιώθω μικρά «ανθρωπάκια», θα μπορούσε να πει κάποιος, νατρέχουν πανικοβλημένα προς κάθε κατεύθυνση. Είναι σκοτάδι. Δεν ξέρουν πούπηγαίνουν, τι κάνουν. Κάποια στιγμή από μακριά κάτι βλέπουν να λάμπει.. μια ελπίδα.. είναι τα χριστουγεννιάτικα φωτάκια. Μια μυρωδιά γεμίζει την ατμόσφαιρα.Χριστούγεννα! Η πιο όμορφη στιγμή του χρόνου. Τα ανθρωπάκια σταματούν καιαφοσιωμένα παρακολουθούν αυτό το φως να τα πλησιάζει όλο και περισσότερο. Τώραείναι καθαρό, το αγγίζουν, το νιώθουν. Ηρεμούν….Κάτια Δουκέρη
Η αλήθεια είναι ότι η χρόνια που πέρασε ξεκίνησε με πολλές προσδοκίες, πολλά όνειρα, πολλούς στόχους και πολλές περιπέτειες. Παρόλα αυτά, ένα απρόσμενο γεγονός στάθηκε εμπόδιο σε όλα αυτά. Έδωσε όμως την αφορμή στον καθένα μας να ανακαλύψει πράγματα που δεν ενδεχόμενος δεν γνώριζε ή δεν είχε τον χρόνο να μάθει. Μας δόθηκε χρόνος να μιλήσουμε με τον καλύτερό μας φίλο, αυτόν που πάντοτε μας ακούει ανά πάσα στιγμή και αυτός που δεν είναι άλλος από τον εαυτό μας. Ξέρετε…. από όλα τα αρνητικά που μας άφησε και που ακόμα δηλαδή μας προκαλεί ο ιός αυτός, πρέπει να κρατήσουμε το γεγονός ότι η ζωή είναι ένα παζλ το οποίο συναρμολογείται καθημερινά, κάθε ώρα και κάθε λεπτό από απλές πράξεις! Μην το ξεχνάτε αυτό, μην προσδοκάτε μεγάλα όνειρα, δώρα και πράξεις. Η μαγεία κρύβεται στα απλά πράγματα!!Νοταλία Καραγιώργου- Γαβαλά
2020, τι χάσαμε; τι κερδίσαμε; Εγώ ναι, έχασα εμπειρίες, εξόδους, χαρές και αμέτρητες καθημερινές δραστηριότητες που θεωρούσα δεδομένες. Και τώρα τι, είναι Χριστούγεννα στο σπίτι μακριά από όλους και όλα ενώ λείπει αυτό το «κάτι» που κάνει αυτή την περίοδο ξεχωριστή. Βέβαια δεν λέω, κέρδισα πολλά μέσα σε αυτό το διάστημα καθώς άλλαξα, έγινα καλύτερος άνθρωπος και αναπτύχθηκα ψυχικά. Το 2021 όμως, εύχομαι να ζήσω όλα εκείνα που ονειρεύομαι με τους δικούς μου ανθρώπους και η ζωή που όλοι ξέραμε να επιστρέψει.


Βασίλης Κυρίτσης

Άλλη μια χρονιά φεύγει και μια ακόμη έρχεται. Παρόλα αυτά, δεν είναι μόνο η χρονιά που ‘εγκαταλείπουμε’, αλλά και όλα εκείνα που την διαμόρφωσαν, τα οποία η αλλαγή του χρόνου έρχεται να παρασύρει σαν κύμα. Έννοιες διαλύονται, στιγμές σβήνουν, αξίες αναδιαμορφώνονται και άνθρωποι απομακρύνονται. Οφείλουμε όμως να κινήσουμε τα ηνία του εαυτού μας, εμπνεόμενοι από αυτά που κερδίσαμε, αλλά και χάσαμε.


Δανάη Αργυροπούλου

Πέρασε και αυτή η χρονιά! Μια δύσκολη χρόνιά με πολύ προσωπικό χρόνο, ριζικές αλλαγές, ξεκαθαρίσματα. Μια χρονιά που οι δυσκολίες ήταν πολλές όμως πάντα πρέπει να κοιτάμε τα θετικά. Η ερχόμενη χρονιά να φέρει υγεία και ευτυχία. Ας μην ξεχνάμε να κοιτάμε τη ζωή με μια δόση αστερόσκονης.


Μ. Δ
Χρόνος. Κάτι το αφηρημένο. 2017, 2018, 2019. Και πάντα κινείται μανιωδώς προς τα μπροστά. Πάντα. Φέρει στην ράχη του αδιάκοπη ροή φιλοδοξιών, ελπίδων, συνειρμών. Παράκρουση φρένων για την εκπόνηση όλο και περισσότερων. Το «θέλω να κάνω αυτό» οδηγεί εύλογα στο άλλο και στο παρ’ άλλο. 2020: η ζωή σταματά. Ποιος θα πίστευε ότι ένας ιός θα γιάτρευε αυτόν τον ίλιγγο.. Απομονωθήκαμε, στοχαστήκαμε, καταλήξαμε: «Θα αρκεστώ στα απλά της ζωής». 2021: η ώρα να αρκεστούμε στα απλά της ζωής.


Λεωνίδας Τσοπουρίδης

2020... δυο απλοί αριθμοί ενωμένοι και επαναλαμβανόμενοι σαν παζλ έφεραν το χάος στις ψυχές μας ...

Πανδημία, σεισμοί, πλημμύρες, φωτιές...!

Περάσαμε όμως, μέσα από τις φλόγες και στεκόμαστε εδώ ...ενωμένοι...δυνατοί!

Αγκαλιά με της ελπίδας το όνειροΚοντογιάννη Ελεάνα
Τ

ο 2020 ίσως να μην στάθηκε η τυχερή μας χρονιά αλλά σίγουρα με όλα αυτά που συνέβησαν μας έμειναν εμπειρίες. Το 2021 όλοι θα το υποδεχτούμε με τα λαμπάκια των χριστουγεννιάτικων δέντρων να αναβοσβήνουν, να προσφέρουν το λαμπερό φως της ελπίδας και της χαράς. Σίγουρα λοιπόν, θα αγκαλιάσουμε και πάλι την οικογένειά μας, τους αγαπημένους μας και θα τραγουδάμε μαζί τους χαρμόσυνα τραγούδια, γιατί τίποτα δεν μας χωρίζει από την αγάπη..


Θέκλα Μπάρδη

Δύσκολη χρονιά η φετινή. Μισούς μήνες ζούσαμε, μισούς αναγκαστικά προσπαθούσαμε να επιβιώσουμε μέσα στο σπίτι. Επώδυνο για όλους μας. Όλοι λίγο πολύ έχουμε προβλήματα, όλοι παλεύουμε να μείνουμε δυνατοί σε αυτές τις πρωτόγνωρες και δύσκολες καταστάσεις. Όμως μέσα από αυτό μάθαμε να εκτιμάμε τα μικρά πράγματα στην ζωή, αυτά που θεωρούσαμε δεδομένα και ασήμαντα. Μάθαμε πόσο σημαντική είναι η αγκαλιά, το φιλί, μια βόλτα με φίλους ή ένα οικογενειακό τραπέζι. Να βγούμε πιο δυνατοί από αυτήν την κατάσταση, υγιείς και με περισσότερη ευγνωμοσύνη για αυτά που έχουμε. Αυτή είναι η ευχή μου για τα φετινά Χριστούγεννα και θα είναι για κάθε Χριστούγεννα από εδώ και πέρα.


ΕΜΜΑΝΟΥΕΛΑ ΜΑΤΣΟΥΚΑ

39 views0 comments

Υπεύθυνη Καθηγήτρια: Σπυριδούλα Χαδιάρη, Φιλόλογος Λυκείου

 

Αρχισυντάκτης: Παντελής Κάβουρας

 

Συντακτική Επιτροπή: Αριάννα Μαραγκού-Δυοβουνιώτου, Παναγιώτης Γεωργίου, Κυριακή Τσιντικίδου 

Μαθητική Εφημερίδα, © 2020, Εκπαιδευτήρια Δούκα